Ons engagement voor duurzaamheid

We zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid de toekomst is en we doen wat we zeggen! Overal in onze organisatie voerden we duurzame praktijken in, van kantoorapparatuur tot transport. Maar we weten dat de juiste mentaliteit essentieel is om echt een verschil te maken. Daarom hechten we veel belang aan de bewustmaking van onze medewerkers, freelancers en klanten, zodat we allemaal kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Kantoormateriaal

Duurzaamheid en een aangename, gezonde werkomgeving gaan hand in hand. Dat betekent dat we verder gaan dan het recycleren van kantoorafval en het afschaffen van wegwerpkeukengerei. We hebben met veel zorg energiezuinige keukenapparatuur uitgezocht. Al het plastic werd vervangen door milieuvriendelijke alternatieven, zoals ecologische bekers en houten roerstaafjes.

We hebben ook onze infrastructuur verbeterd om de impact op het milieu te verminderen en onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Bijvoorbeeld door de installatie van ledverlichting en verlichting met bewegingssensoren, een regenwateropvangsysteem om de toiletten door te spoelen en digitale vergaderzalen met schermen die automatisch uitgaan buiten de kantooruren. We gebruiken ecologische waterkoelers van SipWell, een CO2-neutraal bedrijf sinds 2020.

Bij een duurzame toekomst horen ook bewuste voedselkeuzes. Foodconcept, ons eigen restaurant, biedt onze medewerkers gezonde vegetarische gerechten aan, bereid met seizoensgebonden en lokale producten.

Duurzame praktijken en beleid op het werk

We streven naar een papierloos kantoor en onze printers staan standaard ingesteld op zwart-wit afdrukken. Alle nieuwe collega's ontvangen tijdens hun onboarding een herbruikbare waterfles. Als onderdeel van hun loonpakket ontvangen ze ecocheques die ze kunnen gebruiken voor milieuvriendelijke producten of diensten.

Onze materialen en decoraties zijn duurzaam ingekocht. We hebben een eigen magazijn, dat vol staat met technisch materiaal dat geschikt is voor allerlei soorten producties. Afhankelijk van wat we nodig hebben, bekijken we eerst wat we al hebben voordat we extra materiaal gaan huren of aanschaffen. Ook voor de decoratie zullen we eerst onze eigen spullen gebruiken. Als we iets specifieks nodig hebben, lopen we de kringloopwinkels af.

Vermindering van de koolstofuitstoot onderweg

Om ons personeel te helpen de koolstofuitstoot op de weg te verminderen, hebben we verschillende bedrijfsbeleidsregels ingevoerd. We streven naar een vloot van 100% elektrische bedrijfswagens. Te beginnen in 2023 door alleen nog volledig elektrische wagens te kopen. Daarnaast stimuleren we onze werknemers met een "fiets naar het werk"-regeling en de mogelijkheid om elektrische bedrijfsfietsen te gebruiken, bieden we oplaadpunten voor elektrische wagens aan en subsidiëren we openbaar vervoer.

Onze werknemers kunnen ervoor kiezen om op afstand te werken. Als ze daar de voorkeur aan geven of als ze naar kantoor moeten komen of geboekt zijn voor externe producties, moedigen we hen aan om te carpoolen. We stellen zelfs speciaal hiervoor vervoer ter beschikking. Dankzij ons beleid rond thuiswerken en een zorgvuldige productieplanning kunnen we onnodig woon-werkverkeer vermijden.

We gaven onze werkkleding een make-over!

We werkten samen met 't Uniek om onze merchandise en werkkleding te upcyclen! In plaats van gloednieuwe kleding met de oude branding weg te gooien, hebben we beslist ze door 't Uniek te laten omvormen tot stijlvolle nieuwe kledingstukken. Benieuwd hoe zij dat magische werk hebben verricht en ons hebben geholpen een positieve impact op het milieu te maken? Bekijk onze video's en ontdek hoe we onze kleding een nieuw leven hebben gegeven.