WEBINAR ORGANISEREN MET DB VIDEO WEBINAR SOLUTIONS

Een webinar organiseren is de nieuwste trend in presenteren. Maar wat is een webinar? Het woord is afgeleid van ‘web’ en ‘seminar’ ofwel: een (interactieve) kennisoverdracht via het internet. Een webinar heeft dus enkel een online publiek. Dit biedt het grote voordeel dat je wereldwijd je doelgroep kan bereiken zonder je te verplaatsen. Organiseer je webinar van thuis uit, vanaf een locatie naar keuze of vanuit onze professionele volledig uitgeruste studio in Aartselaar.

Webinar organiseren 02

KOSTENEFFICIËNT

Een seminar is vaak een dure aangelegenheid. Met een webinar werk je kostenefficiënt en bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd. Kijkers kunnen actief deelnemen door de integratie van een live Q&A of poll waarop de spreker kan anticiperen. Of nodig gastsprekers uit van over de hele wereld en voer een online panelgesprek voor je publiek. Vergeet de dure tarieven van een locatie, podium, catering,.. en besteed je tijd aan de inhoud van je presentatie of het online kader. Ga zelf aan de slag en organiseer gratis je eigen webinar of laat je ondersteunen met een professionele upgrade.  

Webinar organiseren 02

TOOLS

Wanneer je voor een beperkt publiek presenteert, kan je zelf gratis je webinar organiseren met apps zoals Zoom of WebinarGeek. Toch leidt dit vaak tot frustraties. Dit kan je vermijden door je op een professionele manier te laten ondersteunen. Onze crew neemt je alle zorgen uit handen. Je bepaalt zelf hoeveel van de organisatie en de productie je wil uitbesteden. Geef je webinar een professionele look en kies voor onze volledig uitgeruste webinar studio.

Net zoals bij een fysiek seminar, gaat er ook een pre productie fase vooraf aan het webinar. Ga alvast aan de slag met ons 7-stappenplan en analyseer waar we je kunnen bijstaan en wat je zelf kan verwezenlijken.

Webinar organiseren 03
Webinar organiseren 04

DB VIDEO WEBINAR SOLUTIONS

Bij DB Video kan je uit heel wat mogelijkheden kiezen. Kies voor een webinar dat versleuteld wordt met gebruikersnaam en/of paswoord, live Q&A, live polling, live verbinding met sprekers aan de andere kant van de wereld, een betaalplatform. Nadien heb je toegang tot statistieken van het aantal kijkers, de kijktijd per kijker, de gemiddelde kijktijd, op welk type device de kijker je webinar bekijkt en de geo-locatie van je kijkers. Je kent bijgevolg dadelijk je bereik. Laat je dus niet weerhouden door beperkte budgetten. Optimaliseer je rendement en neem je interactieve communicatie nu in handen. 

Tot gauw!

Webinar organiseren 04